Het Glazen Huis, maar dan in Red NAC-versie. foto & bewerking Wijnand Nijs
Het Glazen Huis, maar dan in Red NAC-versie. foto & bewerking Wijnand Nijs

Red NAC gaat 'glazen huis' opzetten in stadion

NAC

STEENAKKER - De stichting Red NAC gaat een zogenaamd glazen huis opzetten. Zij kijken hierbij vooral naar het Serious Request-huis van radiozender 3FM. Het idee voor zo'n huis kwam als één van de eerste ideeën boven drijven.

Woordvoerder van de stichting Leon Deckers vertelt over het concept. "Het was in het begin als grap geopperd door iemand uit de groep, maar bleef toch serieus hangen. Daarbij leent zoiets zich natuurlijk uitstekend voor een inzamelingsactie."

Hierbij verwijst Deckers naar 3FM als grote voorbeeld. "Veel mensen gaan voor het goede doel, in dit geval NAC, graag aan het werk om geld op te halen. Dit laat eens te meer zien hoe zeer NAC leeft onder de supporters."

De uitzendingen zijn, wederom net als bij het 'echte' glazen huis, live te volgen. "We zijn druk in gesprek met een aantal partijen die het willen uitzenden. Ook denken we erover het via een livestream op internet uit te zenden", legt hij uit.

Waarschijnlijk komt de studio in het stadion, zodat er zo min mogelijk opgebouwd hoeft te worden en ze over zoveel mogelijk faciliteiten kunnen beschikken. "We proberen de kosten natuurlijk zo laag mogelijk te houden."

Op het moment is Red NAC nog druk bezig met onderhandelen over waar het huis zou moeten komen en wie er dan in komen. Deckers: "Een hoop prominenten hebben al laten weten dat ze eventueel wel iets zouden willen doen voor NAC. Denk aan NAC-coryfeeën en trouwe supporters, maar misschien ook spelers. Het wordt in ieder geval een spektakel."