Politie onderzoekt de plaats en de omgeving op de Speelhuislaan waar de gewonde man is gevonden. foto Peter Visser
Politie onderzoekt de plaats en de omgeving op de Speelhuislaan waar de gewonde man is gevonden. foto Peter Visser

Toestand neergestoken Bredanaar (26) kritiek

Politie

BELCRUM - De politie heeft zondagavond naar aanleiding van het steekincident aan de Speelhuislaan een 49–jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Een 26-jarige inwoner van Breda raakte daarbij ernstig gewond.

Even na 19:00 uur kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Speelhuislaan. Agenten waren binnen enkele minuten op de plaats van het onheil en troffen voor een woning het gewonde slachtoffer aan, die hevig bloedde.

Een ambulance heeft de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in kritieke toestand is opgenomen. De politie kon in de directe omgeving vrijwel direct de verdachte aanhouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Breda, waar hij is ingesloten.

Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zijn begonnen met een (sporen)onderzoek. De politie is gestart met een rechercheonderzoek, waaronder het horen van getuigen en een buurtonderzoek om de toedracht van het incident te achterhalen.