Donny Gorter. foto Peter Visser

NAC Breda gelijk tegen AZ in Alkmaar

ALKMAAR/STEENAKKER - NAC heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen AZ. De Bredanaars stonden lang op 1-0 achterstand na een penalty van AZ, gegeven na een vermeende handsbal van Horváth.

De vermeende handsbal van Horvath kwam NAC duur te staan. Gorter keerde het tij echter door in de 58ste minuut tijdens ook een penalty 1-1 te scoren.

NAC kende eerder in de wedstrijd leuke kansen met Amoah in de zevende minuut en de 21ste minuut. Scoren kwam er echter niet van.

NAC wist het AZ nog goed moeilijk te maken en speelde een frisse wedstrijd. Door het matige spel van AZ konden de Bredanaars op 1-1 blijven.

Overigens bevestigde John Karelse tegenover Eredivisie Live dat hij voor een jaar heeft bijgetekend bij NAC Breda.