foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Veolia: ‘Goede hoop op aanpassing ontwerp station’

Nieuws

CENTRUM – Openbaar vervoersbedrijf Veolia is niet blij met de ontwerpplannen voor het nieuwe station van Breda. Toch is er, volgens woordvoerder Piet van de Bosch, ‘goede hoop’ dat het station wordt aangepast.

“De ontwerpen die er nu liggen zijn voor de klanten geen probleem, die kunnen gewoon in- en uitstappen”, legt Van den Bosch uit. “Het euvel ligt hem bij het feit dat er weinig ruimte is voor chauffeurs die na een dienst pauze moeten nemen. Daar is nu geen plek voor.”

Woensdag had het vervoersbedrijf een gesprek met de gemeente. Dit was volgens de woordvoerder om ‘onmin uit de wereld te halen.’ “Waarschijnlijk begin volgende week gaan we met de gemeente om de tafel zitten om de plannen te bespreken.” Veolia heeft hier een positieve kijk op omdat de gemeente er naar wil kijken, aldus Van den Bosch.

Het bedrijf had gedreigd minder te gaan rijden. “Maar dat is echt in het uiterste geval. Dat betekent dat de kwaliteit van ons vervoer er op achteruit gaat. Toch gaan we hier niet van uit.”