http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48019/2011-04-25/bloemenzee-voor-verongelukte-ellen-17-uit-bredafoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48019/2011-04-25/bloemenzee-voor-verongelukte-ellen-17-uit-bredafoto Erik Eggens

OM: Dodelijk ongeval Crogtdijk is ‘doodslag’

Nieuws Dodelijk ongeval

BELCRUM – De 21-jarige Oosterhouter, die er van wordt verdacht betrokken te zijn bij het dodelijk ongeval van zondag 24 april, wordt verdacht van doodslag. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij het ongeval kwam de 17-jarige Ellen om het leven.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Breda is dat ‘uitzonderlijk’. “Je kunt namelijk heel moeilijk hard maken dat iemand in de auto stapt om iemand opzettelijk dood te rijden”, zegt woordvoerster Martine Pilaar van het OM. “Het OM vindt dat de verdachte in ieder geval de kans heeft genomen om iemand dood te kunnen rijden.”

Of de verdachte alcohol op had ten tijden van het ongeval en te hard heeft gereden, is nog niet duidelijk. De resultaten van de bloedproef die bij de man is afgenomen enkele uren na het ongeluk, zijn nog niet binnen. Of hij te hard heeft gereden wordt nu door rechercheurs onderzocht.

“Maar wij vermoeden dat er alcohol in het spel was en dat hij ook te hard heeft gereden”, legt Pilaar uit. “Dat is op dit moment moeilijk hard te maken, het is dan ook een vermoeden.”