Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs
Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs Wijnand Nijs

Avans en Newman betuigen steun voor Ellen

Nieuws Dodelijk ongeval

BREDA – Om medestudenten en oud-klasgenoten de kans te geven Ellen te herdenken, heeft de Avans Hogeschool een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Ook op het Newmancollege, waar het zeventienjarige meisje haar vooropleiding heeft genoten, kunnen mensen hun steun betuigen.

Op de website van Punt Avans staat dat er een herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd voor Ellen. Volgens een woordvoerster van Avans is het nog niet duidelijk wanneer deze plaats zal vinden. “Ook is de bijeenkomst waarschijnlijk alleen bedoeld voor medestudenten van Ellen.” De begrafenis vindt maandag plaats, zo meldt Punt.

Het Newmancollege is bezig met een in memoriam voor het meisje. Rector Raymond van Velthoven vertelt wat de school verder gaat ondernemen. “We sturen een interne oudernieuwsbrief en docenten en leerlingen zijn op de hoogte gesteld. Ook hebben we interne hulpverlening ingeschakeld waar de leerlingen terecht kunnen voor steun.”

Op het moment vindt de rector het nog te vroeg voor een bijeenkomst ter nagedachtenis van Ellen. “Vooralsnog hebben we niks gepland. We willen nu vooral medeleven betuigen aan de familie.”

Zondagochtend even voor half zes is Ellen aangereden door een auto die daarna doorreed. De politie heeft daarop een 21-jarige Oosterhouter aangehouden, die 'serieus wordt verdacht.'