De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens

Proef betaald parkeren Galderse Meren

Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST - Het college van burgemeester en wethouders wil nog deze zomer in de vorm van een pilot betaald parkeren invoeren rond de Galderse Meren. Twee parkeerterreinen waar tegen betaling mag worden geparkeerd aan de Moerstraat en de Rijsbergsebaan zijn al ingericht.

Met de politie Midden- en West-Brabant wordt op dit moment gesproken over het waarborgen van de openbare orde en veiligheid.

“Iedere zomer kampen de Galderse Meren en omgeving met veel verkeersbewegingen en een groot aantal fout geparkeerde voertuigen", stelt wethouder Bob Bergkamp (CDA, Buitenruimte). "Daardoor ontstaan soms onveilige situaties. Deze jaarlijkse verkeersdrukte is voor ons aanleiding om betaald parkeren door te voeren rond deze recreatieplas. Dit gebeurt met deze pilot die op nu samen met de politie wordt voorbereid."

Om op deze terreinen parkeerbelasting te kunnen innen is een gemeentelijk Aanwijzingsbesluit nodig. Met het aanwijzen van de parkeerterreinen aan de Moerstraat en de Rijsbergsebaan is dit besluit genomen. De gemeenteraad kan vervolgens de parkeerbelastingverordening aanpassen.

Ondertussen worden de overige voorbereidingen van de pilot getroffen, die naar verwachting per in de loop van juni zal starten.