Een man zou vrijdagavond zijn eigen woning in brand hebben gestoken. foto Peter Visser
Een man zou vrijdagavond zijn eigen woning in brand hebben gestoken. foto Peter Visser

Brand flat Brusselstraat niet aangestoken door bewoner

Politie brand

HOGE VUCHT – De brand van vrijdagavond in een flat aan de Brusselstraat is vermoedelijk toch niet door de bewoner zelf ontstaan. De 67-jartige verdachte verklaarde dat de vlam in de pan was geslagen.

De brandweer vond dat verhaal aannemelijk nadat ze had vastgesteld dat de brand in de keuken was ontstaan. De 67-jarige bewoners is daarop vrij gelaten. Verdachte brandstichting (67) na onderzoek vrijgelaten

De brand werd rond 20.45 uur gemeld. Ter plaatse bleek dat een appartement op de vijfde verdieping in brand stond. Er kwam veel rook uit de woning.

De agenten troffen de 67-jarige bewoner aan op de galerij. Hij gaf aan dat de vlam in de pan geslagen was. Uit voorzorg werden de bewoners van enkele flats gevraagd hun woningen tijdelijk te verlaten.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Ter plaatse en al eerder bij de melding kregen de agenten aanwijzingen dat de 67-jarige bewoner de brand gesticht zou hebben. Hij werd daarop aangehouden, vanwege rookinhalatie werd hij echter met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na zijn behandeling verliet hij op eigen gelegenheid het ziekenhuis. Hij werd daarop door de agenten op de La Reijweg opnieuw aangehouden en vervolgens ingesloten in het cellencomplex aan de Mijkenbroek.

De bevelvoerder van de brandweer deelde mede dat de brand in de keuken ontstaan was. Tijdens het recherche onderzoek bleek vandaag dat de verklaring van de 67-jarige bewoner over het ontstaan van de brand (de vlam in de pan) aannemelijk was.

Kennelijk heeft hij zelf geprobeerd de brand te doven met een natte theedoek en zijn leren jas, dit is vermoedelijk door een getuige aangezien voor het aanwakkeren van het vuur. Sporenonderzoek van de technische recherche heeft vandaag uitgewezen dat er geen sprake was van brandstichting.