http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens

Ikea Breda gewoon open na drie explosies elders

Nieuws bommelding

HEILAAR – Ikea Breda gaat net als de rest van de vestigingen in Nederland op dinsdag gewoon open. Volgens het bedrijf is er geen aanleiding om na de drie explosies van maandagavond de deuren dicht te houden.

Bij het filiaal in Eindhoven ging het om een kleine explosie in een afvalbak op het parkeerterrein. Er kwam geen bommelding binnen. In vestigingen van het Zweedse concern in Gent (België) en Lomme (Frankrijk) waren er vooraf wel meldingen.

Woordvoerder Nico de Jong zegt dat de veiligheid van de klanten niet in het geding is. “Daarom gaan we gewoon om 10.00 uur open. Dat doen we niet als we denken dat het gevaarlijk is.”

Volgens De Jong is er geen verband tussen de explosies in de drie verschillende vestigingen. “Het waren wel drie vergelijkbare incidenten”, aldus de woordvoerder.

Vorig jaar Juli was wel sprake van een bommelding, waardoor het pand aan de Heilaar werd ontruimd. In 2009 dreigde een vrouw telefonisch met een aanslag op de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost.

In 2002 werden alle filialen van Ikea in Nederland gesloten na een dreigement dat er bomaanslagen zouden worden gepleegd.