foto Peter Visser
foto Peter Visser

Slachtoffer steekincident is 43-jarige Bredase vrouw

Politie

BRABANTPARK - De vrouw die maandagavond 27 juni bezweek aan de gevolgen van een steekincident aan de Otterring is een 43-jarige vrouw uit Breda. Dat bevestigt de politie.

De recherche is maandagavond een onderzoek gestart, nadat de vrouw rond 17.45 uur zwaargewond werd aangetroffen in een woning aan de Otterring. Ze overleed later in het ziekenhuis. Forensisch rechercheurs zijn ook dinsdag nog bezig met het veilig stellen van sporen in en rondom de woning. Ook worden diverse getuigen gehoord. De toedracht en achtergronden van het incident zijn nog niet duidelijk.

Kort na de melding werd een 47-jarige Bredase man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het incident. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Buurtbewoners meldden maandag dat het om de ex-man van de vrouw zou gaan, van wie ze al een tijd geleden was gescheiden

De man leefde volgens buurtbewoners alleen in het huis aan de Otterring. Hij zou een drankprobleem hebben. De vrouw zou zich net hebben aangemeld hebben als vrijwilligster bij de Poelewei, een sociaal cultureel centrum in Brabantpark.