Vrijdagavond was de openingvan Kickstart in de Catharinastraat foto Peter Visser
Vrijdagavond was de openingvan Kickstart in de Catharinastraat foto Peter Visser

Laatste puntjes op de i voor opening Kickstart

Nieuws

CENTRUM - Kickstart, een initiatief van Bredanaar Michel Spekkers, opende vrijdagavond haar deuren. Met hapjes, drankjes en life-muziek werd het een feestelijke avond in het voormalige kraakpand dat meerdere keren voor de nodige beroering zorgde.

Al ruim twee weken wordt er flink geklust en vrijdag zetten de klussers de laatste puntjes op de (i) om het gebouw er perfect uit te laten zien. Spekkers verwacht 150 tot 250 man bij de opening. “De avond is bedoeld voor alle helpers en geïnteresseerde mensen. Ze komen bij elkaar en kunnen ook netwerken.”

Bij Kickstart kan men niet alleen exposeren, er is ook kantoorruimte voor startende ondernemers. Daarnaast zijn er voorin het gebouw twaalf publieke plaatsen te vinden waar mensen voor afspraken terecht kunnen. Bovendien passen er ongeveer 150 man in voor onder meer congressen.

Het pand aan de Catharinastraat waar Kickstart een jaar mag huren, heeft al een verleden. Het heeft vaak leeggestaan en er hebben krakers in gezeten. Nadat het weer een tijd leeg stond, kwam RedNAC met het idee om mensen op het pand te laten bieden. Het geld van het bod zou naar RedNAC gaan en degene met het hoogste bod zou het pand een jaar in gebruik mogen nemen.

Met een bod van vijfduizend euro werd Michel Spekkers de gelukkige. “Het pand kent een emotionele geschiedenis. In de tijd dat er krakers in zaten was ik woordvoerder voor die beweging. Dat was de eerste aanzet voor mij om iets met het pand te doen. Vanaf toen is het idee gegroeid om te doen wat we nu doen.”

Veel van de spullen heeft Spekkers gratis of met korting gekregen. Zo hoefde Spekkers niets te betalen voor de verf en kreeg hij 85 procent korting op de meubels. Een aantal meubels kreeg hij gratis van een advocatenkantoor.

De opening begint om half acht en eindigt om twaalf uur.