Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Ruim 7-duizend nieuwe studenten verkennen Breda

BREDA - Deze week wordt Breda weer overspoeld met nieuwe studenten. Bij Avans hebben zich een kleine 5000 eerstejaars aangemeld, bij de NHTV zijn dat er zo’n 2200.


De grootste tak van Avans, de sociale studies, heeft zo’n 450 deelnemers tijdens de introdcutieweek. Docent Joep Debeij zit in de introcommissie en voor hem is het een drukke week. “Voor het eerst is de introductie verplicht en ook onderdeel van de eerste lesweek. Logistiek is het wel spannend, omdat we daardoor met een ruime verdubbeling van het aantal deelnemers te maken hebben.”

Maandag bivakkeerden ze nog in een grote tent op het terrein van Avans aan de Hogeschoollaan, maar dinsdag trekken ze naar Aquabest voor een flink portie teambuilding door middel van een survivaldag.

Herkenbaar aan hun rode shirts trekken de studenten woensdag voor het eerst Breda in. “Onder het motto ‘Wecky 69’ gaan ze dan allerlei gekke opdrachten doen. Daarna hebben we dan een feest in de Avenue en daarna beginnen ze aan een kroegentocht,” vertelt Debeij.

Donderdag zijn de studenten vrij, maar krijgen ze wel huiswerk mee. "Vrijdag begint iets serieuzer, dan bespreken we de gemaakte opdrachten. Maar de echte lessen beginnen pas volgende week maandag,” aldus Debeij.

Op donderdag kunnen we de NHTV-studenten wel in de stad verwachten. Zij zijn maandagochtend met een kleine zeshonderd man op de fiets naar het Belgische Poppel vertrokken. De studenten toerisme- en vrijetijdsstudies leren elkaar daar kennen door middel van een bomvol spel- en feestprogramma.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief