foto Simone Vos
foto Simone Vos

Skatehal in Backer en Ruebfabriek op losse schroeven

Politiek

BREDA - De plannen om in het pand van de voormalige Backer en Ruebfabriek een skatehal te realiseren staan op losse schroeven. Er zijn alternatieven die de eigenaar van het gebouw doet twijfelen.

Dat merkte wethouder Wilbert Willems (GroenLinks) op naar aanleiding van vragen van GroenLinks fractievoorzitter Selçuk Akinci. “Er zijn zorgelijke signalen dat de Backer en Ruebfabriekshal niet meer beschikbaar is voor een skatehal.”

Volgens de wethouder is er een probleem omdat de eigenaar interessantere alternatieven krijgt aangeboden. “We moeten de zaak goed bekijken. Misschien is er een combinatie van een skatehal met iets anders mogelijk.”

Een woordvoerder van de gemeente liet eerder deze week al weten dat er een zoektocht is naar alternatieve locaties voor de skatehal. Wel wilde de gemeente kwijt dat het niet zeker is dat de Backer en Rueb een andere bestemming krijgt.

Initiatiefnemer achter de skatehal Jeroen van Eggermond is bekend met de ontwikkelingen, maar wil verder niet ingaan op de alternatieven plannen. Wel bevestigt hij dat er andere mogelijkheden zijn, meldde hij afgelopen week.