foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

Tegenvaller van 1,5 ton: NAC verliest arbitragezaak

NAC

STEENAKKER - NAC moet 157.687 euro terugbetalen aan de gemeente Breda. Dat is het gevolg van de uitspraak in de arbitragezaak tussen NAC en de gemeente Breda. Die zaak ging over de door NAC gemaakte extra kosten rondom de verbouwing van het Rat Verlegh Stadion in de zomer van 2009.

"De arbitragecommissie is tot het eindoordeel gekomen dat de Gemeente Breda in totaal een bedrag van 42.363,- euro verschuldigd is aan NAC Breda, als extra kosten c.q. inkomstenderving door vertraging in verbouwingsfase 2", vertelt algemeen directeur Ed Busselaar. "Zeer teleurstellend en spijtig, deze uitspraak", aldus Busselaar. "Niet alleen omdat het bedrag ons tegenvalt, maar vooral ook omdat de Gemeente Breda nu een claim op ons heeft van 157.637 euro."

De claim van de gemeente is het gevolg van het door de Gemeente Breda verstrekte voorschot van twee ton - vooruitlopend op de uitspraak van de arbitragecommissie. "Dat voorschot kregen we op 24 december 2010 naar aanleiding van acute liquiditeitsproblemen. Destijds is bestuurlijk afgesproken dat een eventueel teveel voorgeschoten bedrag na uitspraak van de arbitragecommissie aan de gemeente zal worden terug betaald. Deze uitspraak is helaas bindend en heeft zeker gevolgen voor de liquiditeitspositie van NAC."

Wethouder Arbouw stelt in een brief aan de raad 'blij te zijn dat met deze uitspraak dit aarbitrageproces kan worden afgesloten en dat we de blik op de toekomst kunnen richten'. De wethouder zegt de uitspraak te respecteren.