Dag 2 van de Paragames in Breda. foto Jorgen Janssens
Dag 2 van de Paragames in Breda. foto Jorgen Janssens

Nederlands h-hockeyteam zondag in finale paragames

Sport

HOGE VUCHT - Vijftig uitgelaten supporters, waarvan één met oranje muts en één met een duidelijk aanwezige stadiontoeter stonden zaterdagmiddag langs de lijn in het Racketcentrum. Het Nederlands h-hockeyteam won daar namelijk met 7-3 van Tsjechië.

De ParaGamesBreda zijn gegroeid het afgelopen jaar. Door een erkenning van het Paralympic Committee worden er nu ook internationale toernooien gespeeld. Voor h-hockey zijn daarvoor vier landen aanwezig, Nederland, Tsjechië, Duitsland en Zweden.

Drie keer twintig minuten speelde hij mee, Patrick van Eeden, en drie keer scoorde hij. “Ik ben echt blij met de punten die we vandaag binnen hebben gekregen. Gisteren speelden we in de poule ook tegen Tsjechië en toen verloren we op 1 punt na. Het voelt wel goed om nu wel te winnen.”

De wedstrijd zelf verliep opmerkelijk. Tsjechië besloot na een flinke achterstand de keeper uit het veld te halen en een extra speler in te zetten. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt, al schijnen de Tsjechen dit vaker te doen”, vertelt Van Eeden. Volgens hem komt deze opmerkelijke wisselkeus uit de ijshockeysport. “Volgens de regels mag iedere speler op elk moment wisselen, zo kwam er bij de vrije bal toch weer een keeper in het veld.”

Morgen speelt het team de finale, wederom in het Racketcentrum. De start is om 14.00. “We spelen tegen Zweden. Maar de tweede prijs hebben we in elk geval al binnen”, vertelt Van Eeden.