Afbeelding

Tuinzigt wederom op de bres voor buurtmeester

Politiek

TUINZIGT – De wijkraad Tuinzigt verzoekt de gemeenteraad om de buurtmeester in de wijk aan te houden. Het contract werd in 2010 tijdelijk verlengd tot 2012.

Enige oproer ontstond toen bekend werd dat de buurtmeester Wil Vermeulen werd wegbezuinigd. De wijkraad zette een actie op die leidde tot het aanhouden van de functie. Nu het einde van de contractdatum nabij komt poogt de wijkraad de raad alsnog te overtuigen.

De wijkraad wijst op de wijkmonitor waaruit blijkt dat Tuinzigt op de tweede plaats staat van slecht scorende wijken. Ook dit jaar is het aangewezen als een wijkontwikkelingsgebied.

‘hetgeen betekent dat er veel werk aan de winkel is. Om de taken die op ons af komen goed te kunnen uitvoeren is ondersteuning, niet alleen van de buurtmeester maar ook van de sociaal makelaar, onontbeerlijk’, aldus de wijkraad.

Daarbij denkt de wijkraad dat de buurtmeester en de sociaal makelaar een belangrijke rol kunnen spelen. Daarbij haalt zij in de brief aan de raad aan dat de twee personen in het net gestarte buurtpreventie project kunnen ondersteunen.