Afbeelding

Breda heeft coaches voor startende ondernemers

Economie

BREDA – Startende ondernemers krijgen een steuntje in de rug. De gemeente opende daarvoor vrijdag vijf wijksteunpunten, van waar drie zogenaamde businesscoaches hulp bieden aan nieuwe ondernemers.

Zo kan een starter in aanmerking komen voor een Business Voucher van ongeveer 500 euro. Dit bedrag kan variëren en is afhankelijk van het ingediende plan. Er is hiervoor in totaal 60-duizend euro beschikbaar.

Het project dat mede wordt gefinancierd door een Europese subsidie van OP-Zuid en de provincie Noord-Brabant, kost een miljoen euro. Er hebben zich inmiddels vijftig starters aangemeld.

“Er wordt een nieuwe doelgroep bereikt die meer starters en een betere kwaliteit van de ondernemingen oplevert. Bijna 80% van de starters begint vanuit huis. Het is goed voor de economie hier extra aandacht aan te besteden. Ik verwacht veel van de persoonlijke benadering door de businesscoaches”, aldus wethouder Cees Meeuwis.

Voor mensen die in een wijk een bedrijf willen starten fungeert de businesscoach als eerste aanspreekpunt. Ook ondernemers die in een woonwijk reeds een bedrijf hebben kunnen bij zo’n coach terecht.

‘Deze geeft gratis advies, ondersteuning bij het maken van een businessplan en toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële klanten en belangrijke contacten. Daarnaast is een businesscoach hét loket voor trainingen en voor informatie over subsidies, microkredieten, personeel, scholing en aanbod van bedrijfsruimte in de wijken’, laat de gemeente weten.