DJ Marcel Peters met de tussenstand van Red NAC na de vrijlating uit het geelzwarte huis. foto Jelle Willers
DJ Marcel Peters met de tussenstand van Red NAC na de vrijlating uit het geelzwarte huis. foto Jelle Willers

Eindstand: Red NAC brengt 360.662 euro op

NAC

STEENAKKER – Het bestuur van Red NAC heeft vrijdag de eindstand van de actie Red NAC bekendgemaakt. Het gaat om 360.662 euro en 22 cent. Het bedrag wordt aan NAC geschonken.

Eerder werd al een gedeelte van dit bedrag aan NAC geleend, om zo het
liquiditeitsprobleem van de club te verzachten. “Een unieke prestatie”, zo sprak NAC-directeur Ed Busselaar vrijdag tijdens de vrijwilligersavond in Café Beatrix, die door enkele sponsoren werd verzorgd. “Het is hartverwarmend om te zien hoe de supporters hun betrokkenheid tonen, en de groep mensen die dit voor elkaar hebben gekregen zijn voor mij NAC. Met de financiële bijdrage is NAC niet alleen geholpen, maar wordt aangetoond welk draagvlak de club heeft. Daar doen we het allemaal voor. Diep respect voor de vrijwilligers die deze bijdrage mogelijk hebben gemaakt”

Het eindbedrag bestaat voor ruim 330.000 euro aan liquide middelen. Hiervan is ruim 70% bij elkaar gebracht door supporters, 30% komt voort uit bijdragen van sponsoren en diverse bedrijfsacties. De overige 30.000 euro, onder meer bestaande
uit horeca-opbrengsten die binnen NAC zijn gebleven en door bedrijven die hun facturen onder de noemer van Red NAC crediteerden, zijn als niet liquide bijdragen in het eindbedrag opgenomen. 700 euro is afgeboekt als oninbare vordering.

Na afhandeling van alle verplichtingen en een kascontrole wordt de stichting red NAC opgeheven.