Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Luidruchtige Bredanaar bedreigt agenten

Politie

HEUVEL - Een melding van geluidsoverlast is zondagavond in de wijk Heuvel flink geëscaleerd. Agenten die de 51-jarige bewoner daarover wilden aanspreken werden door hem bedreigd en beledigd.

De verdachte werd enkele uren na de melding aangehouden op de Karnemelkstraat, waarbij hij zich flink verzette. Hij zit vast. De agenten waren zondagavond rond 18.00 uur opgetrommeld vanwege ernstige geluidsoverlast. Agenten gingen ter plaatse, naar een woning in de wijk Heuvel. Ze zagen dat twee ramen op de eerste verdieping open stonden. De dienders hoorden zeer harde muziek uit de woning komen.

Via het geopende raam spraken zij met de bewoner, die direct riep: "Kom maar, ik schiet je hartstikke dood" en woorden van een dergelijke strekking. Om zijn woorden kracht bij te zetten, zwaaide de man met een biljartkeu. Hij weigerde open te doen.
De agenten zijn daarop nadat zij een machtiging hadden gekregen de woning binnen gegaan. De man bleek echter gevlogen te zijn. De verdachte werd rond 19.45 uur fietsend aangetroffen op de Karnemelkstraat. Hij werd vanwege de eerdere bedreiging aan het adres van de agenten aangehouden. Bij zijn arrestatie bespuugde hij de agenten, ook beet hij een van hen in een hand. Hij is ingesloten.