foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

GroenLinks verbaasd over mogelijk verhuis sloopbedrijf

Politiek

WESTERPARK – De mogelijke verhuizing van sloopbedrijf Vermeulen en Zonen naar de wijk Westerpark baart de GroenLinks-fractie in Breda zorgen. De partij vindt zware bedrijvigheid niet passen in de buurt van een woonwijk.

Fractievoorzitter Selçuk Akinci reageert op reacties van verontruste bewoners nadat een artikel verscheen in BN De Stem.

De vergunningaanvraag ligt bij de provincie die in het geval van bedrijfsactiviteiten zoals opslag van puin verantwoordelijk is voor het afgeven daarvan.

‘Het zou gaan om meer dan 160.000 ton afval zoals gebroken puin en sloopafval en asbesthoudende grond. Als de verplaatsing door zou gaan, zal al dit afval zal met grote vrachtwagens langs woonwijken naar de locatie gebracht moeten worden’, zo spreekt Akinci zijn zorg uit.

Vermeulen moet vanwege woningbouw aan de Talmastraat vertrekken. Volgens GroenLinks zou de vergunningaanvraag gelden voor het bedrijventerrein Heilaar-Noord.

‘Aangezien deze zware bedrijvigheid niet past op dit terrein was onze fractie verbaasd dat zo’n milieubelastend bedrijf zich kennelijk zou willen gaan vestigen op nog geen honderd meter vanaf een woonwijk tussen bedrijfsverzamelgebouwen, showrooms, kantoren en consumentenverzorgende bedrijven’, meldt GroenLinks.

De partij wil van het college weten of zij bekend is met de vergunningaanvraag van Vermeulen en of het stadsbestuur bereid is naar een andere locatie op zoek te gaan.