Beeld Twitter
Beeld Twitter

Politie onderzoekt effecten Twitter

Algemeen

BREDA – De politie Midden en West Brabant is bezig met een onderzoek naar de lezers van de verschillende twitteraccounts. Nu stuurt de politie via verschillende wijkagenten, een algemeen account en een sms-alertaccount tweets de wereld in.

Een hbo-studente voert het onderzoek voor de politie uit. De enquête moet meer duidelijkheid geven over het gebruik van Twitter door burgers. Zijn ze bijvoorbeeld tevreden met de huidige manier van berichtgeving of moet er uitbreiding komen? Een andere optie is om alle berichten voortaan via één account te versturen.

Vanuit de media zijn de accounts volgens een politiewoordvoerder al omarmd. “Nu willen we graag weten hoe de burgers er over denken.”

Een tweede optie is om nog een account op te starten dat zich met name op de berichtgeving rond het 0900-8844 nummer richt. Zo zijn er vragen of de politie moet twitteren over koopzondagen en evenementen.

De politiewoordvoerder vertelt dat het 0900-nummer inderdaad vaak wordt gebeld voor zaken die niet in het basispakket van de politie behoren. “Mensen bellen ons regelmatig met de vraag of op zondag de winkels open zijn. De gemeente is dan dicht en het VVV ook niet open. Wij zijn een 24-uurs bedrijf dus bellen mensen ons.”

De vraag is nu of er behoefte is naar tweets over koopzondagen. “De uitslag van het onderzoek zal dat uitwijzen”, vertelt de woordvoerder. De vraag daarna is natuurlijk of het 0900-nummer niet nog vaker misbruikt wordt.

Voor deze vragen wacht de politie eerst de resultaten van de enquête af, die tot 30 november ingevuld kan worden.