Afbeelding

Vermakelijke anekdotes voor het vluchtige moment

Cultuur

RECENSIE – De in Breda woonachtige Karin Baggerman schreef het dunne boekje ‘Bagger maar door’. Het zijn gebundelde verhalen over haar dagelijkse beslommeringen. Vaak grappig en grofgebekt. Echt leesvoer voor het vluchtige moment.

Het 72 pagina’s tellende boek met zijn columnachtige anekdotes leest lekker weg. Het is ideaal voor in de trein, voor het slapen gaan of voor in de kleinste ruimte van het huis. Geen moeilijk taalgebruik en naar aanleiding van de frustrerende ervaringen van de auteur soms wat grofgebekt

Baggerman schrijft over het naar de tandarts gaan, de zoektocht naar een nieuwe liefde, reizen met de NS, perikelen op de werkvloer en nog meer liefdesleed. De zestien verhalen, uitgegeven door boekscout.nl zijn soms herkenbaar, soms wat overdreven. Maar zeker de moeite waard om eens op te pakken, 's avonds bij een glas wijn of juist 's ochtends met glas melk.

‘Mijn verhalen zijn bizar, melancholiek, sneu, hard, lief maar vooral herkenbaar. Sommige verhalen had ik graag verzonnen, sommige verhalen had ik graag mee willen maken’, zoals Bagerman haar schrijfsels typeert.

Zoals op de achterkant staat vermeld, zijn de verhalen een combinatie van de werkelijkheid met flarden fantasie. Waar die grens ligt wordt niet duidelijk, maar is ook niet hinderlijk. Er is weinig inlevingsvermogen nodig om in de vertellingen mee te gaan. ‘Bagger maar door’ is anders dan de titel doet vermoeden lichtvoetig en soms hilarisch.

Onder meer verkrijgbaar bij kapperszaak Suds in de St. Annastraat en op boekscouts.nl.