Betaald parkeren Galderse Meren. foto Erik Eggens
Betaald parkeren Galderse Meren. foto Erik Eggens

Parkeerproject Galderse Meren leidt bijna 4000 euro verlies

Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST - Het parkeerproject bij de Galderse Meren heeft de gemeente over 2011 een verlies van 3800 euro opgeleverd. het stadsbestuur ging uit van een opbrengst van 90-duizend euro.

De motie van Trots op Nederland die er toe leidde dat bezoekers van de recreatieplas betalen voor het parkeren van hun auto, moest juist een bezuiniging zijn. Het college maakt zich echter geen zorgen. Zowel 2011 en 2012 zijn overbruggingsjaren. Voor volgend jaar zomer verwacht het stadsbestuur juist 150-duizend euro positief te kunnen boeken.

In 2011 verwachtte het college voor 200-duizend euro aan parkeeropbrengsten te kunnen bijschrijven. In werkelijkheid kwam dat bedrag op 38-duizend euro. Het warme weer bleef uit waardoor slechts op twee topdagen en drie relatief drukke dagen echt kon worden verdiend.

Daarnaast bleven mensen weg door het ingestelde parkeertarief. Daarom wordt volgende zomer het parkeertarief vanag 16.00 uur verlaagd van zeven naar vier euro. Ook verwacht de gemeente volgend jaar de standplaatshouder geen compensatie meer te hoeven betalen. Die kreeg dit jaar nog 1300 euro om de misgelopen inkomsten te compenseren.