foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Tim Gilissen is een echte ‘clubman’

NAC

STEENAKKER – Tim Gilissen draait in tegenstelling tot vorig jaar een lekker seizoen. Na veel blessureleed komt hij eindelijk weer aan voetballen toe en dat doet de in Enschede geboren middenvelder het liefst bij NAC.

Gilissen speelt alweer zijn vijfde seizoen voor de Bredase club. De speler zit aan een tafeltje in de Parel van het Zuiden, roert in zijn kop thee terwijl hij bedachtzaam naar woorden zoekt op de vraag of hij NAC ooit zal verlaten.

“Ambities? Een andere club?”, zegt hij hardop. “Een hoger niveau wil ik wel halen, maar ik moet realistisch zijn. Ik denk dat ik bij NAC goed zit en hier moet proberen een betere voetballer te worden. Voor de rest kan en wil ik niet zover vooruit kijken.”

Moeilijk jaar
Zoals voor meerdere spelers die al wat langer bij NAC voetballen, is dit seizoen een verademing ten opzichte van vorig jaar. Voor hem zelf, maar zeker ook voor de club. “Voor mij was het een moeilijk jaar. Ik viel van de ene blessure in de andere. Het ging echt op en af. Uiteindelijk was ik blij dat ik de laatste zes wedstrijden kon meedoen, zodat ik het seizoen in ieder geval al voetballend kon afsluiten.”

Over de financiële perikelen is Gilissen helder: Niet meer bij stilstaan en weer met voetballen bezig zijn. “Dat was ook de boodschap van de trainer tijdens de voorbereiding. Beginnen met een schone lei. Maar het heeft wel invloed natuurlijk. Stilstand is achteruitgang. In plaats van investeringen wordt er beknibbeld. Nu zijn we een andere koers aan het varen.”

Toch ziet Gilissen het nog jonge seizoen als een frisse wind. Veel nieuwe spelers, vooral jonge voetballers, sloten aan bij de selectie. Na een stroeve start lijkt nu alles op zijn plaats te vallen.

Slimste voetballer
“Er is veel spelvreugde en je ziet aan de ontwikkeling van sommige spelers dat er veel rek zit in het team. Het is natuurlijk een utopie dat de groep bij elkaar blijft, maar daar niks mis mee. Het gaat goed en er is vertrouwen.”

Het is niet alleen voetballen wat de klok slaat bij de middenvelder. Het predicaat ‘Slimste Voetballer’ kreeg Gilissen in 2009 na een quiz te winnen van dagblad Spits. Hij moet er bij lachen als hij daar aan terugdenkt. Maar het kan ook betrekking hebben op zijn nevenactiviteit. Gilissen wil voor de zomer van 2012 zijn hbo-diploma Management, Economie en Recht behalen.

Scriptie
“Van mijn 18de tot mijn 23ste studeerde ik al. Het is moeilijk te combineren met het voetballen. Daarom ben ik een paar jaar gestopt. Nu moet ik alleen mijn scriptie maken. Het is zonde als ik het laat liggen en ik moet ook wel, want het kan me nog goed van pas komen in de toekomst.

De voetballer gelooft niet dat de goede resultaten van afgelopen periode toeval zijn. Het is een gevolg van hard trainen. “De resultaten kunnen dan niet uitblijven. Misschien kunnen we zelfs hoger eindigen dan de beoogde twaalfde plaats. We kijken toch met een schuin oog naar het linkerrijtje.”