foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Gemeente sluit afvalverwerkinsgbedrijf na overtreding

Nieuws

EMER - De gemeente heeft donderdag het afvalverwerkingsbedrijf voor metalen Clice Services BV aan de Valveeken in Breda gesloten. Deze week is bleek dat dit bedrijf zonder milieuvergunning werkte.

Eerder al is een dergelijke vergunning geweigerd na een negatief advies van het Bureau Bibob. ??Wethouder Duurzaamheid Wilbert Willems: “We kunnen uiteraard niet tolereren dat afvalverwerkingsbedrijven zonder milieuvergunning actief zijn in Breda. Als we dit constateren treden we onmiddellijk handhavend op.”

In maart 2010 heeft Clice Services BV een milieuvergunning aangevraagd voor een afvalverwerkingsbedrijf voor metalen aan de Valveeken. Omdat het om de verwerking van afval gaat waarbij fraude relatief gemakkelijk is en er ook onduidelijkheden waren, is getoetst op basis van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob). Het Bureau Bibob heeft in juli 2011 een negatief advies aan de gemeente uitgebracht.

Er bestaat volgens dit bureau een groot risico dat de milieuvergunning door het bedrijf wordt misbruikt, als die zou worden verleend. Alles afwegend is de vergunning vervolgens geweigerd. ?Overigens loopt op dit moment tegen die weigering nog een beroepsprocedure bij de Raad van State.