NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser
NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser

NAC-supporters beloond voor goed gedrag

NAC

BREDA – Het aantal verplichte buscombi’s naar uitwedstrijden van NAC Breda blijft afnemen. Dit seizoen hebben de supporters slechts te maken met twee verplichte busreizen. De overige wedstrijden kunnen allemaal met eigen vervoer worden bezocht.

“Dit is natuurlijk een uiterst positieve ontwikkeling, mensen moeten kunnen reizen op de manier waarop ze dat willen”, vertelt Ad van den Bemt, voorzitter van supportersvereniging NAC. “Het goede gedrag van onze supporters tijdens de uitwedstrijden wordt hiermee beloond.”

Wel roept Van den Bemt supporters op om zich vooral goed te blijven gedragen. “Er hoeft maar één keer iets kleins te gebeuren en het aantal verplichte busreizen zou zomaar weer kunnen stijgen.” Toch is de voorzitter niet bang dat het zover gaat komen. “Onze supporters weten wel hoe belangrijk dit is en vinden het zelf ook belangrijk dat het bezoek van een uitwedstrijd probleemloos verloopt.”

Nu supporters steeds meer op eigen gelegenheid de reis naar het stadion mogen maken, zou je denken dat de interesse in busreizen afneemt. Dit is echter niet zo, vertelt Van den Bemt. “Veel fans vinden het juist fijn om met de bus te gaan. Mensen drinken lekker een pilsje en genieten van de gezelligheid in de bus, vooral na een overwinning is het erg gezellig.”

Het reizen met de bus is vaak een stuk goedkoper dan met de auto. Mensen die met de bus gaan hebben geen benzinekosten en hoeven ook geen parkeerkaart aan te schaffen bij het stadion. “Vooral voor mensen die regelmatig uitwedstrijden bezoeken, is het financieel gezien veel aantrekkelijker om met de bus mee te gaan. Soms organiseren we acties waardoor mensen gratis mee kunnen met de bus en soms worden er gratis blikken bier beschikbaar gesteld door sponsors.”

Voor het volgend seizoen zijn de onderhandelingen alweer flink aan de gang. Van den Bemt laat weten bijna rond te zijn met NEC. “Als alles goed verloopt, kunnen we volgend jaar ook met de auto naar Nijmegen.”