foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Rijsbergenaar (39) gewond bij verkeersongeval A16

Politie ongeval A16

PRINSENBEEK - Een 39-jarige man uit Rijsbergen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op rijksweg A16. Hij hield een sleutelbeenbreuk over aan het ongeval.

Een 41-jarige man uit Schiedam reed met zijn auto over de A16 in de richting van Rotterdam. De Schiedammer reed op de linkerrijstrook en haalde met circa 130 km/u, met de cruise controle aan de Rijsbergenaar in, die op de middelste rijstrook reed. Daarbij raakte de auto van de Schiedammer de vangrail links.

Zijn auto begon daarna te 'tollen 'en raakte de auto van de Rijsbergenaar. Het slachtoffer zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met in elk geval een sleutelbeenfractuur vervoerd naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda.

Ook een 25-jarige vrouw uit Rijsbergen die bij hem in de auto zat werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Bij haar werd geen letsel geconstateerd. Naast de brandweer kwamen ook twee ambulances en Rijkswaterstaat ter plaatse.