De prijzen voor beste sporters van 2010 werden uitgereikt in het Chassé Theater. foto Perry Roovers
De prijzen voor beste sporters van 2010 werden uitgereikt in het Chassé Theater. foto Perry Roovers

Nominaties sportgala Breda bekend

Sport

BREDA - De nominaties voor aankomend sportgala Breda zijn bekend. Het gala wordt op 14 februari in het Chassé Theater gehouden. Uit elke categorie koos de jury drie genomineerden.

In de categorie sportman van het jaar zijn genomineerd Björn Blommerde (atletiek bij av Sprint), Rik Roovers (rugby bij REL Etten Leur) en Jelle ten Rouwelaar (voetbal bij NAC). Voor sportvrouw van het jaar zijn dat Nadine Broersen, Lesley Miert (beiden atletiek bij av Sprint) en Sabine Mol (hockey bij Push).

Voor vrouwelijk sporttalent wordt gekozen tussen Ela Hutten (reddingsbrigade Tilburg), Sera Palings (schermen bij sv Pallas) en Maya Kingma (zwemmen bij SBC 2000). Voor het mannelijk sporttalent zijn dit Milan Baal (hockey bij Push), Jort van Gennip (roeien bij rv Breda) en Nemanja Gudelj (voetbal bij NAC Breda).

Bart Pijs, Albert van der Mee (beiden atletiek bij av Sprint) en Ronald Vincenten (handbiken bij wv Breda) zijn genomineerd in de categorie sporter met een beperking.

De sportteams die strijden om sportploeg van het jaar te worden zijn de heren 1 van volleybalteam de Burgst, hockeyteam BH & BC en golfteam De Haenen Teteringen.

Voor de categorie sportevent wordt gekozen tussen Baronie Breda (wielrennen), Bredase Singelloop (stratenloop) en Breda Future (tennis).