foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Lichaam in Markkanaal van Bredanaar Youri Bicker (26)

Nieuws

EMER - Het lichaam van de 26-jarige Bredanaar Youri Bicker is donderdag rond half vier 's middag aangetroffen in het Markkanaal. Dat bevestigt de politie. Eerder donderdag meldde de politie al dat er een levenloos lichaam uit het water was gehaald. Ze gaat uit van een noodlottig ongeval.

BredaVandaag.nl meldde op dinsdagochtend dat een Bredase student werd vermist. Die werd sinds maandag vermist, nadat hij niet terug was gekomen van een personeelsfeestje in de Bredase binnenstad. Dat vond plaats zondagavond. Bicker fietste in die nacht terug naar het ouderlijk huis in de Haagse Beemden, maar kwam daar niet aan. Zijn ouders gaven hem maandag in de loop van de middag als vermist op.

Niet veel later meldde de politie dat hem om de 26-jarige Youri Bicker ging.

Zijn fiets werd op de Markkade aangetroffen. Daarom richtte de politie haar zoektocht op het Markkanaal naast de Markkade bij het CSM-terrein. Twee dagen lang werd gezocht met speurhonden, een sonarboot en gespecialiseerde duikers van het arrestatieteam van de politie.

Op woensdag werd er in het water een jas gevonden. Die bleek na navraag bij de ouders inderdaad van de Bredanaar te zijn. Die zoektocht leidde er donderdag toe dat de sonarboot weer iets vond dat op een stoffelijk overschot leek. Nadat duikers het lichaam naar boven haalde, bleek het inderdaad om de vermiste Bredanaar te gaan.