foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

NAC diep teleurgesteld na afwijzing betalingsvoorstel

NAC

STEENAKKER - ‘Een zeer pijnlijke en uitermate teleurstellende beslissing’. NAC-directeur Ed Busselaar moet weer gaan schuiven met geld nu Breda een terubetalingsvoorstel van de directeur naar de prullenbak heeft verwezen.

Het gaat om bijna 160-duizend euro die NAC nog moet terugbetalen als restant van een voorschot dat de club in december 2010 ontving, vooruitlopend op de uitspraak van de arbitragezaak. Busselaar stelde voor om dat bedrag in termijnen terug te betalen omdat de club simpelweg nog steeds met een liquiditeitstekort kampt.

Wethouder Alfred Arbouw toonde zich op 20 december onverbiddelijk en veegde het voorstel van tafel. “Het college heeft besloten niet akkoord te gaan en het voorschot te verrekenen met de eindafrekening van de ECV-gelden voor het seizoen 2010-2011.”

“Dit is niet alleen een zeer teleurstellende uitspraak”, stelt Busselaar. “Het is ook erg pijnlijk. We moeten nu weer gaan schuiven met geld. Deze afwijzing zorgt weer voor problemen. Dat is erg jammer”, aldus de NAC-directeur.