Logo bredavandaag.nl
Foto Gemeente Breda
Foto Gemeente Breda

Al 1500 extra gft-containers in Breda

ZANDBERG – Wethouder Wilbert Willems heeft deze week de 1500ste extra gft-container binnen de gemeente Breda afgeleverd. Hij deed dat bij de familie Vissers aan de Herculesstraat. Sinds half november kunnen Bredase huishoudens gratis een extra gft-bak aanvragen.


“Dat men in een maand tijd al zoveel extra gft-containers heeft aangevraagd, geeft aan dat daar ook echt behoefte aan is. Door de extra container worden inwoners gestimuleerd om meer gft apart te houden, afval beter te scheiden en minder restafval aan te bieden”, aldus Willems.

Het afval uit de gft-container wordt verwerkt tot compost. Het restafval uit de huidige duobakken kan hier niet voor worden gebruikt. Veertig procent van het afval in het restgedeelte van de huidige containers, is momenteel gft-afval. Dit afval gaat dus verloren omdat er geen compost van wordt gemaakt. Ook is een aparte gft-bak een stuk goedkoper, omdat het afval hierin niet meer speciaal verwerkt hoeft te worden, zoals nu bij de duobakken wel het geval is.

Voorlopig blijft het in de gemeente Breda mogelijk om een gratis gft-container aan te vragen. Iedereen die afvalstoffenheffing betaalt kan een exemplaar van 180 of 270 liter aanvragen. Voor mensen die momenteel al een extra bak hebben, waarvoor ze betalen, wordt deze met ingang van 1 januari 2012 gratis.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief