Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - maart

NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.

Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.

Op sportief gebied was maart voor NAC geen goede maand. Alle drie de gespeelde wedstrijden werden verloren. FC Twente, Feyenoord en FC Groningen waren alle drie te sterk.

Voor keeper Jelle ten Rouwelaar was het echter een uitstekende maand. Vanwege de blessure van Maarten Stekelenburg, was de Bredase goalie opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. “Ik kan wel duizend keer zeggen hoe blij ik ben”, aldus de trotse Ten Rouwelaar.

Aan de financiële nood van NAC leek in maart ook een eind te komen. Op voorwaarde dat de supporters vier ton zouden inbrengen, zou een groep financiers 1,7 miljoen euro betalen om het liquiditeitstekort van 2,1 miljoen euro op te vullen.