Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - april

NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.

Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.

In april speelt NAC slechts één thuiswedstrijd. Excelsior is op 16 april te gast in het Rat Verlegh stadion. De wedstrijd tegen de Rotterdamse degradatiekandidaat gaat met 1-2 verloren. Een weker later volgt tegen Roda JC een nog zwaardere nederlaag. In Kerkrade zijn de Limburgers met 5-1 te sterk voor de Bredase club. De eerdere goede start van de maand, een 3-1 overwinning op de Graafschap en een 1-1 gelijkspel tegen AZ, worden hiermee teniet gedaan.

De financiële problemen blijven ook in april aanhouden. De belastingdienst laat weten beslag te leggen op ruim vierhonderdduizend euro. Dit geld was afkomstig van de zogenaamde ECV-gelden.

Ook is er slecht nieuws voor de supporter van NAC. De prijs van de seizoenskaarten zullen vanaf volgend seizoen met zo’n zeven procent worden verhoogd. Dit is één van de maatregelen die Busselaar neemt om de noodlijdende club uit de financiële zorgen te halen.

De trainerszorgen voor komend seizoen zijn uit de wereld geholpen. Deze maand maakte het bestuur bekend volgend seizoen John Karelse, in z’n eentje, als hoofdtrainer aan te stellen.