Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Twee arrestaties in uitgaanscentrum Breda

Politie

CENTRUM - De agenten belast met het horecatoezicht hebben de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 december twee stappers, een 19-jarige man uit Made en een 20-jarige man uit Lage Zwaluwe aangehouden op de verdenking van openlijke geweldpleging.

Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Roosendaal, deed aangifte. Hij vertelde dat hij met zijn vriendin in een bar lastig gevallen waren door een paar knapen die handtastelijk waren in de richting van zijn vriendin. Hij zei daar wat van, waarna hij van een van hen een schouderduw kreeg. Rond 03.30 uur liep hij met zijn vriendin over de Haagdijk.

Hij zag dat twee van die jongens hen achterna kwamen. Een van hen pakte hem vast, waarna die andere knul hem op het gezicht sloeg en tegen zijn rug schopte. Het slachtoffer had een kapotte lip. De politie heeft de verdachten op aanwijzing van de aangever aangehouden.

Aan het bureau verklaarden zij dat zij juist door de andere partij waren opgewacht en dat die de confrontatie was aangegaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.