Logo bredavandaag.nl
Foto Wouter Hinssen
Foto Wouter Hinssen

Vuurwerk naast gereedschappen en bouwmaterialen

KROGTEN - Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om vuurwerk te kopen bij de Hornbach. De bouwmarkt heeft een gedeelte van de winkel speciaal afgezet voor de vuurwerkklanten. Op 29, 30 en 31 december kan de vuurwerkliefhebber hier en bij andere verkooppunten in de stad terecht om vuurwerk in te slaan.


Vorig jaar had de Hornbach ook al een vergunning gekregen om vuurwerk te verkopen. Toen werd het echter op het laatste moment door de rechter verboden, omdat het niet in het bestemmingsplan zou passen. “Dit jaar hebben we een vrijstelling voor het bestemmingsplan aangevraagd en gekregen en nu mogen we dus wel vuurwerk verkopen”, aldus Gerben van Heeren, woordvoerder van Hornbach.

Concurrenten van de Hornbach spanden vorig jaar een kort geding aan tegen de verkoopvergunning, toen met succes. Dit jaar was er ophef rondom de opslag van het vuurwerk, die zou niet veilig zijn volgens concurrenten. Van Heeren spreekt dit echter tegen. “Onze opslag is wel degelijk veilig, anders zouden wij nooit door de keuring zijn gekomen en dus ook geen vergunning hebben gekregen.”

De klanten in de Hornbach lijken wel tevreden te zijn met de verkoop. “Ik vind het juist wel fijn dat ik hier ook vuurwerk kan halen, kan ik meteen even rondneuzen in de bouwmarkt”, laat een voorbijganger weten. Een andere klant laat weten dat hij hier is vanwege de lage prijs. “Ik zat te kijken in folders en zag dat het vuurwerk hier goedkoper was dan op andere plaatsen, toen was mijn keuze snel gemaakt.”

Klanten kunnen, net als bij veel verkooppunten, het vuurwerk van te voren bestellen via het internet. Vervolgens kunnen ze de bestelling ophalen in de bouwmarkt. “Het is op dit moment drukker dan we verwacht hadden”, laat Van Heeren weten. “Tot nu toe hebben we voornamelijk online-bestellingen afgewerkt. De komende dagen zal de losse verkoop ook nog wel aantrekken.” Qua populariteit van soorten vuurwerk kan Van Heeren geen uitspraken doen. “De vraag loopt uiteen van siervuurwerk tot knallers, we merken tot nu toe geen echte trend in een bepaald soort.”

De bouwmarkt heeft speciaal voor de vuurwerkverkoop, achter in de winkel, een lange wachtrij afgezet met linten. Het winkelend publiek heeft op deze manier niet veel last van de vuurwerkverkoop. Ook is er een aparte uitgang voor de vuurwerkklanten, zodat ze niet met het vuurwerk door de winkel gaan lopen. Dit is namelijk niet toegestaan vanwege de veiligheid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief