Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vier aanhoudingen na mishandelingen Bredanaars

Politie

BREDA - De politie in Breda heeft de afgelopen dagen vier aanhoudingen verricht voor twee mishandelingen. Beide mishandelingen vonden plaats in de nacht van 27 op 28 december. Daarbij werden een 25-jarige en een 23-jarige Bredanaar op straat in elkaar geslagen.

De 23-jarige Bredanaar werd mishandeld door meerdere mannen in het centrum van Breda. In ieder geval een van de verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij nog een mishandeling die nacht in de Vismarktstraat. Hiervoor is nog een tweede verdachte aangehouden.

De gedupeerde verklaarde dat hij rond 02.20 uur met zijn vriendin en schoonzus door de Nieuwstraat liep en door een jongen erg raar werd aangekeken. Toen hij hier een opmerking over maakte stormde de man op hem af. Er kwamen nog twee jongens bij en deze begonnen hem te mishandelen. Hij kwam door de schoppen en klappen meerdere keren ten val. Later zouden er nog meer jongemannen bij zijn gekomen die hem ook mishandelden.

De geallarmeerde politie kon op aanwijzen van de man direct twee verdachten aanhouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 21-jarige man uit Breda. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie zette het onderzoek voort en verhoorde meerdere getuigen. Op maandag 2 januari is een derde verdachte, een 21-jarige man aangehouden.

Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden voor behandeling. Hij bleek meerdere kneuzingen en zwellingen in het gezicht te hebben en een wond in zin gezicht moest worden gehecht.

De 21-jarige verdachte die in de nacht van 27 december werd aangehouden is ook als verdachte aangemerkt voor een andere mishandeling. Deze zou diezelfde nacht om 01.20 uur hebben plaatsgevonden. Een 25-jarige man uit Breda werd die nacht aangetroffen, nadat hij volgens zijn verklaring in elkaar was geslagen in de Vismarktstraat door meerdere jongens. Het gezicht en de handen van de man zaten onder het bloed bij aankomst van de politie. Ook hier was de aanleiding een boze blik. De man had verwondingen, zwellingen en pijnlijke plekken over in zijn gezicht. Maandagochtend is ook een 21-jarige man uit Breda aangehouden voor deze zaak. De politie onderzoekt beide zaken verder.