foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Avans start expertisecentrum plantaardige grondstoffen

Algemeen

SPORTPARK - De Avans Hogeschool gaat zich meer richten op gebruik van plantaardige brandstoffen in het bedrijfsleven. De school richt een nieuwe expertisecentrum op genaamd Biobased Economy. Twee nieuwe lectoren zijn aangesteld om praktijkgericht onderzoek te doen en een bijdrage te leveren aan het onderwijs.

Rubia Natural Colours en Royal Cosun, beide biobased bedrijven, hebben samen met Avans Hogeschool gezamenlijk het initiatief genomen om twee nieuwe lectoraten in te stellen. Doctorandus Dorien Derksen en ingenieur Johan Raap zijn sinds 1 januari aangesteld als lector. Zij gaan onderzoeksprojecten opzetten rondom respectievelijk biobased producten en biobased energy.

Het nieuwe Kenniscentrum Biobased Economy krijgt samen met de andere kennisinstellingen in de regio zoals ROC West-Brabant, HAS Den Bosch, Hogeschool Zeeland en ook Wageningen Universiteit een spilfunctie om biobased kennis op te bouwen en te verspreiden.

Avans Hogeschool gaat vanaf september 2012 binnen een aantal opleidingen biobased kennis inbouwen. Onder de naam ‘Biobased TeCh’ zal ook een nieuwe major, een opleidingsvariant, worden gestart op het snijvlak van chemie, biologie, procestechnologie en bedrijfskunde. Deze nieuwe opleidingsvariant is bedoeld voor studenten die een opleiding willen volgen die inspeelt op de ontwikkelingen op het gebied van biobased economy in de maatschappij.