Cees Meeuwis (VVD), ondernemer John Willemse en Marlice Dreessen (VVV) bij de truck op de Grote Markt. foto Gemeente Breda
Cees Meeuwis (VVD), ondernemer John Willemse en Marlice Dreessen (VVV) bij de truck op de Grote Markt. foto Gemeente Breda

Winkeliers centrum vergaderen over toekomst winkelgebied

Economie

CENTRUM - Gratis wifi in het winkelgebied, een eigen app of betere straatverlichting. Dat zijn enkele onderwerpen die de revue passeren tijdens vijf bijeenkomsten van winkeliers in de Bredase binnenstad. Die vinden plaats in februari en maart, ook in de binnenstad.

Het uiteindelijke doel is om het klantennaar het winkelgebied te halen en er te houden. “De enige manier om dit aan te pakken is door het samen te doen”, legt voorzitter Jos Koniuszek van het Retail Platform Breda (RPB) uit. “Het Ondernemersfonds is hier een uitstekend middel voor.”

Dat fonds werd opgericht tijdens een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Binnenstad Breda in het Grand Theatre in november vorig jaar. Een grote meerderheid van de aanwezigen stemden toen voor het oprichten van het fonds. De winkeliers in het centrum storten geld in het fonds, dat vooral wordt gebruikt voor promotie van het winkelgebied.

Ook de Kamer van Koophandel (KvK) is bij het initiatief betrokken. “Sinds januari zijn we hard bezig om winkeliers te ondersteunen bij Het Nieuwe Winkelen”, stelt Tjeu Paffen van de KvK. “We willen ze vooral de kracht van internet laten zien en inspireren en ondersteunen.”