Logo bredavandaag.nl
DJ Tiësto geniet van zijn feestje in de Mezz, samen met R3HAB en Hardwell. foto Edwin van de Rijke
DJ Tiësto geniet van zijn feestje in de Mezz, samen met R3HAB en Hardwell. foto Edwin van de Rijke

DJ Tiësto rijkste bekende Bredanaar

BREDA - Het tijdschrift Quote onderzocht welke bekende Nederlanders het rijkst zijn. De Bredase Tijs Verwest (DJ Tiësto) wist met zijn muziek maar liefst 21 miljoen euro bij elkaar te slepen. Hij is daarmee de rijkste bekende Bredanaar. Verwest staat op de derde plaats in de rijke bekende Brabander top 5.


De bekende Brabander met de meeste centen is Ruud van Nistelrooy uit Geffen. Hij heeft een vermogen van 50 miljoen euro.

Op nummer twee staat met 31 miljoen euro Frans Bauer uit Fijnaart. Ondanks dat Frans het grootste gedeelte bij elkaar zong, is hij daarmee de rijkste mannelijke presentator.

Op nummer vier staat geboren Eindhovenaar Phillip Cocu. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij PSV. Hij voetbalde 20 miljoen euro bij elkaar.

Zijn eerste hit ‘Het is een nacht’ is nog met grote regelmatig te horen. Guus Meeuwis doet het dan ook helemaal niet gek. Met zeven miljoen euro staat hij op de vijfde plaats.

In vergelijking met niet-bekende Brabanders is het vermogen van deze top vijf niet erg indrukwekkend. Met een slordige 810 miljoen euro is Jan Zeeman uit Lage Mierde de rijkste Brabander.

De lijst met rijke bekende Nederlanders zorgde overigens bij verschillende BN'ers voor de nodige ophef.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief