NAC wint overtuigend met 4-0 van ADO Den Haag. foto Peter Visser

Overtuigend NAC zet ADO Den Haag aan de kant

BREDA – NAC heeft met volle overtuiging ADO Den Haag aan de kant gezet. Het werd 4-0 in het Rat Verleghstadion. Binnen tien minuten was het 2-0.

NAC startte furieus en met volle overtuiging, en met de wil om te winnen, precies zoals NAC-coach Karelse eerder deze week betoogde. ADO wist zich geen raad met de felle start van NAC, en liet zich terugdringen. Het resulteerde binnen een minuut in een hoekschop en een schot op doel, van Buijs.

Na zes minuten was het prijs. Santi Kolk werkte een assist van Botteghin in het Haagse doel, 1-0. Ook daaraan ging een hoekschop vooraf. Vier minuten later was het alweer raak. Een goede onderschepping van Lurling en wederom een passje van Botteghin zorgde voor een niet te missen kans voor Kees Luijckx: 2-0.

Bij ADO liep het voor geen meter, en dat was vooral de verdienste van NAC. De Bredanaars lieten de bezoekers geen moment in het spel komen. Bij ADO liepen de frustraties op. Pas in het begin van de tweede helft kreeg ADO meer grip op het spel. Tot enig succes leidde dat niet.

Negentien minuten na rust was het weer Santi Kolk die op de goede plek stond. In de extra tijd bekroonde Botteghin zijn goede wedstrijd met een goal: 4-0.

NAC heeft zich met deze overwinning een goede dienst bewezen. De Bredanaars kunnen komend weekeinde tegen het VVV van Ton Lokhoff afstand nemen van de nacompetitiestreep. Bij winst wordt het gat met VVV zes punten. VVV staat bij rust met 2-1 voor op Heracles.