Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Brutale zakkenrollers beroven bejaarde Bredanaar

Politie

HOGE VUCHT - Een bejaarde Bredanaar is woensdag het slachtoffer geworden van brutale zakkenrollers. Toen een man en een vrouw hem wilden helpen naar binnen te komen, beroofden ze hem van zijn portemonnee.

De zakkenrollers toonden zich aanvankelijk hulpvaardig. Woensdagochtend kwam de bejaarde inwoner van een flat aan de Groenedijk in Breda bij zijn woning aan. De man liep met een rollator en had moeite de drempel van de toegangsdeur naar de centrale hal van de flat te nemen.

Op dat moment werd hij aangesproken door de man en vrouw in gebrekkig Nederlands met een Oost Europees of Balkan accent. Zij vroegen hem of de flat een 'hospital' was en hielpen hem ondertussen de drempel over. Eenmaal in de hal en nadat het tweetal was verdwenen, ontdekte het slachtoffer dat zijn portemonnee, met daarin contact geld, uit de binnenzak van zijn jas was weggenomen.

Kort daarvoor, rond de klok van 11.15 uur, werd een 64-jarige inwoonster van Klaaswaal eveneens slachtoffer van zakkenrollerij, toen zij boodschappen deed in een warenhuis in de Karrestraat in Breda. Zij had op dat moment haar schoudertas om hangen en met een rits gesloten.

Plots ontdekte zij dat haar tas open stond en haar portemonnee met daarin geld, bankpasjes en identiteitspapieren gestolen was. De vrouw had de zakkenrollerij niet gemerkt en ook geen verdachte personen gezien.