Logo bredavandaag.nl
Het theaterfestival En Plein Public Brabantpark, 15 juli 2011 foto Peter Visser
Het theaterfestival En Plein Public Brabantpark, 15 juli 2011 foto Peter Visser

Overal in centrum Breda feest met 5 mei

CENTRUM – Breda staat 5 mei bol van de activiteiten. Naast het eerder gemelde festival op het Chasséveld, zijn er op tenminste negen andere plaatsen activiteiten, uiteenlopend van films tot muziekoptredens en straattheater.


Op dit moment is de Stichting ‘Vrijheid geef je door’ de puntjes op de ‘i’ aan het zetten om het programma rond te maken, zo meldt Monique van Eijsbergen namens de organisatie van Breda 5 Mei. “Er gaat ontzettend veel gebeuren en dat vergt ook een gedegen voorbereiding. Op verschillende pleinen en straten in de binnenstad vinden er vanaf 13:30 uur tot 00:00 uur ’s nachts allerlei activiteiten plaats zoals (muziek)optredens, proeverijen, bezienswaardigheden, culturele manifestaties, popconcerten, maar vooral heel veel feestelijke gebeurtenissen.”

Zo meldt het voorlopig programma een Urban City Race in het Chassépark, waarbij valide Bredanaars kunnen ervaren hoe het is om als minder valide door de stad te wandelen. Deelnemers krijgen namelijk een blinddoek op, om op deze manier een parcours af te leggen. Ook is er in het Chassépark een sportmanifestatie met een (muzikale) talentenjacht.

Op de Grote Markt is een nostalgische kermis, met attracties uit de tijd van opa en oma. De Haven is de plaats waar de smulpapen naartoe moeten. Daar kan geproefd worden van hapjes uit onder meer Turkije, Marokko, Suriname, Indonesië en Japan. Ook is de Haven het eindpunt van een culturele optocht, die begint bij de Vredesduif aan het Groenedijkplein. De optocht voert verder onder meer door de Boschstraat en de Veemarktstraat.

In het Valkenberg gaan volgens de traditie van Film in het park films vertoond worden. Ook bevolken diverse urban gezelschappen het park, met optredens van hiphoppers, R&B-fans, House, Dubstep en meer.

Muziek is er op het Van Coothplein en de Havermarkt en op diverse andere plaatsen in de binnenstad. Verder is er straattheater, een militairdefilé vanuit de Trip van Zoudtlandkazerne, een vlammend mozaïek tapijt en zijn er dansoptredens, literaire bijdragen en poëzievoordrachten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief