Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Boetes bij handhavinsgacties in wijken Breda

Politie

BREDA - Bij handhavingsacties in verschillende Bredase wijken zijn door de politie meerdere bekeuringen uitgeschreven. In de wijken Tuinzigt, Princenhage, Heuvel en Boeimeer werden onder anderen jeugd, zwervers en automobilisten gecontroleerd.

Agenten op de fiets controleerden de Westertuin, Zandoogjes, Weigeliastraat, de Talmastraat en het Cosunpark en Zaartpark. Daar werd jeugd gecontroleerd en werden zwervers bekeurd voor het betreden van een terrein dat verboden is voor onbevoegden. Ook verschillende plekken die door buurtbewoners worden aangegeven als overlastplekken werden gecontroleerd.

Van 21.30 - 22:30 uur was er een roadblock in de wijk Boeimeer op de Langendijk: 26 voertuigen werden gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een boete omdat het voertuig niet APK was gekeurd. Ook in de Heilaarstraat en de Prachtvlinder waren er een controle, van de passanten daar was er niet een in overtreding.

Op de Langendijk was er 1 bestuurder die wiet bij zich had. Hij kreeg een boete. Een bestuurder die een boete open had staan voldeed deze ter plaatse.