Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Burger houdt illegale Algerijn (38) aan na auto-inbraak

Politie

CENTRUM - Een 38-jarige Algerijn is in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 omstreeks 00.35 uur op het van Coothplein door een burger aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken. Die stond op de Vierwindenstraat geparkeerd.

Hij was op de vlucht geslagen toen hij betrapt werd door de eigenaar van de auto en diens vrienden.

De 19-jarige eigenaar van de auto deed aangifte. Hij vertelde dat hij zijn auto geparkeerd had op de Vierwindenstraat en daarna bij vrienden vanwege een feestje naar binnen was gegaan. Een vriendin waarschuwde hem toen ze zag dat er iemand rond zijn auto scharrelde. Hij riep enkele vrienden en ging naar buiten. Hij zag dat de bedoelde man al in zijn auto op de bijrijdersstoel zat. Het slot van het bijrijdersportier was er geheel uitgebroken.

De inbreker sprong uit de auto met in zijn rechterhand een steekvoorwerp. De aangever en zijn vrienden namen direct afstand. De dief rende weg, op het van Coothplein kwam hij ten val. Een passant dook boven op hem en hield hem vast tot de politie arriveerde. Hij is in verzekering gesteld.

In zijn kleding werd een document aangetroffen waarin staat dat de verdachte Nederland per 28 januari 2012 had moeten verlaten.