foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

Buurt is verloedering Molenkwartier beu

Algemeen

BRABANTPARK - Omwonenden van het Molenkwartier aan de Teteringsedijk zijn de uitdijende alvalbergen en onzekerheid over invulling van het terrein beu. Een antwoord op hun brief van 9 november vorig jaar met vragen hierover hebben zij ook nog steeds niet gehad.

Reden voor de ‘Vrienden van het Molenkwartier’ om nogmaals schriftelijk om opheldering te vragen bij wethouder Alfred Arbouw (VVD, Ruimtelijke Ontwikkeling). “De buurt verkeert al enige jaren in onzekerheid en de aanblik van afval, bergen puin en gesloopte panden stemt niet vrolijk”, aldus de Vrienden van het Molenkwartier.

Het oostelijke deel van de Teteringsedijk kijkt al geruimde tijd tegen een braakliggend terrein aan. In de hoop dat daar door projectontwikkelaar HEJA woningbouw gerealiseerd zou worden, gedoogde de buurt de aanblik. Maar nu HEJA uitstel van betaling heeft aangevraagd en op de rand van faillissement balanceert, realiseren de Vrienden van het Molenkwartier dat die ontwikkeling wel eens een lange vertraging kan oplopen.

“Wij maken ons opnieuw zorgen over de voortgang”, schrijven de omwonenden. “Het terrein biedt een troosteloze, desolate aanblik. Hekken vallen om en er wordt afval gedumpt. De ondernemersvereniging heeft de toegang tot de Goeseelsstraat vanaf de Teteringsedijk al geblokkeerd door een poort met een kettingslot te sluiten.”

De omwonenden concluderen dat een snelle ontwikkeling van het terrein definitief van de baan is. Ze willen dat de gemeente een einde maakt aan de rommel en aan de slag gaat met de veiligheid en handhaving in en rondom het terrein.