Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Groot deel binnenstad tijdens Bevrijdingsdag afgesloten

Algemeen bevrijdingsdag

BREDA – Tijdens de nationale viering van Bevrijdingsdag op 5 mei zijn grote delen van de Bredase binnenstad afgesloten voor verkeer. Met name het noordelijk deel is niet bereikbaar. Dat meldt de gemeente.

Vanaf 6.30 uur wordt de toegang via de Hoge Brug naar de Vismarkt afgesloten. Hierdoor zijn de volgende straten voor alle verkeer afgesloten: Haven-zuidzijde, Vismarktstraat, Havermarkt, Reigerstraat, Torenstraat, Kerkplein, Grote Markt, Kasteelplein, Cingelstraat en Kraanstraat.

Deze afsluiting blijft gehandhaafd tot 14.00 uur. Daarna is beperkt verkeer mogelijk; reguliere afspraken over bestemmingsverkeer blijven van kracht

Vanaf 6.30 uur kunnen bewoners van het Kasteelplein de parkeergarage/-plaats niet meer per auto verlaten tot 14.00 uur.

Met het afsluiten van de toegang tot de binnenstad via de Hoge Brug vanaf 6.30 uur is de Vismarktstraat en de Havermarkt onbereikbaar. Vanaf 11.00 uur is beperkt verkeer mogelijk.

De Visserstraat is toegankelijk tot aan de Havermarkt. Voor het gedeelte van de Catharinastraat tussen het Kasteelplein en de St. Annastraat wordt de rijrichting tijdelijk omgekeerd.

De route Molenstraat, St. Annastraat en Catharinastraat richting Vlaszak/John F. Kennedylaan blijft bereikbaar.

In het Chassé Park kan de Bredase jeugd ’s middags deelnemen aan een divers programma van sport- en spelactiviteiten. De garages aan het Bolwerk en het Nonnenveld zijn niet afgesloten. Mogelijk ontstaat er enige vertraging in het bereiken of het verlaten van de parkeergarages.

De Chassésingel is voor fietsverkeer afgesloten.

Op het Chasséveld is iedereen welkom bij het Vrijheidsfestival. De opbouw voor dit onderdeel start op donderdag 3 mei en de afbouw vindt plaats op zondag 6 mei. In deze periode kan er niet worden geparkeerd op het Chasséveld. Het terrein is in zijn geheel niet toegankelijk.

Het Van Coothplein is op zaterdag 5 mei tussen de Nieuwe Ginnekenstraat en de Dr. Van Mierlostraat afgesloten voor fietsverkeer.

Wanneer u in de binnenstad of het Chassé Park woont en of werkt en u uw auto op zaterdag 5 mei nodig heeft, wordt u dringend geadviseerd deze op 4 mei buiten de singels te parkeren. Inwoners krijgen het advies op zaterdag per fiets of met het openbaar vervoer naar de binnenstad te komen.