Vrijmarkt. Op zoek naar een koopje, gezelligheid en leuke spelletjes in het centrum van Breda. foto Janet Olde Wolbers
Vrijmarkt. Op zoek naar een koopje, gezelligheid en leuke spelletjes in het centrum van Breda. foto Janet Olde Wolbers

Koopwaar, spelletjes, zon en een biertje: Koninginnedag

Algemeen

BREDA - Waar Koninginnedag 2012 voor velen al de avond tevoren begon, namelijk tijdens de inmiddels beroende Koninginnenacht, was de dag het wachten waard. Niet in de laatste plaats vanwege het verbluffende weer.

De pret begon al vroeg voor de ondernemers van de toekomst. In het Valkenberg gingen de kinderen in de weer met hun oude speelgoed. Als ware kooplui prijsden ze hun waren aan, al dan niet goed geëtaleerd. Sommigen namen hun instrument mee en improviseerden hun eigen podium, daarmee 't Valkenberg Got's Talent introducerend.

Voor anderen was het vooral genieten van de oranje massa en van de grote gele knoeperd aan de hemel, soms aangevuld met een koud biertje. Tijdens de eerste uurtjes van de markt in het Valkenberg klonk het Wilhelmus en werd de vlag gehesen. In het bijzijn van wethouder Arbouw, die insprong voor de door met longontsteking gevelde burgemeester Van der Velden.

In Prinsenbeek begon de dag met een heerlijk ontbijtje voor de kersvers onderscheiden dorpsgenoten, waarna het gezelschap zich al dan niet tussen de plaatselijke oranjekooplui kon storten.

In de Haagse Beemden was winkelcentrum Heksenwiel een grote oranjemassa. Naast de tientallen kraampjes waren er optredens van dansers uit de wijk. Zij vertoonden in de waterarena voor de bibliotheek hun kunsten onder belangstelling van vele wijkgenoten.