Afbeelding

Sprint klaar voor eerste evenement in nieuwe setting

Sport

MASTBOS – Het lijkt net een televisieprogramma, waarin een restaurant een make-over ondergaat dat dezelfde avond nog open moet. De werklui zijn nog druk in de weer, want het moet er picco bello uitzien. Atletiekvereniging Sprint zet donderdag de puntjes op de i om op tijd klaar te zijn voor het eerste sportevenement na de grondige verbouwing: het NK-Junioren.

Een aantal maanden geleden was het even spannend of alles tijdig af zou zijn voor de Kampioenschappen Atletiek Junioren A/B, zoals de officiële titel van het sportevenement luidt. De club meldde na enig wikken en wegen dat het ze zou lukken. Met een plan B in het achterhoofd zetten de betrokkenen een tandje bij. En zie daar, vrijdag gaat het gebeuren.

Hard gewerkt
“We gaan het redden en gelukkig hebben we het plan B helemaal niet nodig”, zegt bestuurslid Miranda Vermeulen. “De afgelopen maanden zaten we midden in de winter in een tent te vergaderen over het Nederlands Kampioenschap. Dat was behelpen. Nu zijn de laatste momenten aangebroken, want de tent gaat vandaag weg.”

De spiksplinternieuwe 'mondobaan' werd al eerder opgeleverd. De bouwketen zijn het bewijs dat er afgelopen maanden hard gewerkt is om het nieuwe clubgebouw tijdig af te krijgen. De lege verfblikken zijn op een hoek verzameld en wachten op wat komen gaat. Waarschijnlijk net als de rest van de restanten gaan ze richting container.

“We verwachten komend weekend zo’n 800 deelnemers en een paar duizend man publiek. We hebben via Staatsbosbeheer extra parkeerplaatsen geregeld aan de Bouvignedreef. En door een opblaasbare ‘Atletiek Arena’ te plaatsen, waarin kennisgemaakt kan worden met de sport, willen we jongeren naar het toernooi trekken. Daarnaast geven we ook clinics verzorgt door atleten”, aldus Vermeulen.

Raar gevoel
Overal op het terrein van de atletiekvereniging zijn mensen van de club druk in de weer met van alles en nog wat. Bloemen en planten krijgen een plekje toegewezen ter aankleding van het terrein, bouwvakkers ruimen hun rommel op, de belettering van het Sprint-logo wordt geplaatst en de bezem wordt door de kantine gehaald.

Voor Sprint is het een bijzonder moment, meent het bestuurslid. “Het is best een raar gevoel. Overal begint het te leven. Het was een lange voorbereiding, maar opeens ontstaat er iets."