Afbeelding

'Naaktlopers verpesten gebied Cadettenkamp Teteringen'

Algemeen

TETERINGEN - Naaktlopende mannen, gebruikte condooms, resten van hennepplantages en bouwafval verpesten het gebied zandgebied bij Teteringen. Een buurtbewoner plaatste onlangs zelfs een bord met de tekst: 'Opgelet, hier zijn homo's'.

Volgens een omwonende (ze vertelt liever anoniem te blijven) is het 'geen fraai gezicht' bij het gebied tussen Cadettenkamp en de Galgestraat. "Je moet tegenwoordig niet meer raar opkijken als je wordt gepasseerd door een poedelnaakte man", zegt ze. "Naast deze activiteiten gebeurt er ook 's avonds het nodige in het bos: nacht-homo’s, het droppen van hennepplantage resten, bouwafval, vuurtjes in de vuilnisbakken en er wordt drugs gedeald."

Ze stelt dat de gebeurtenissen haar gevoel voor veiligheid negatief beïnvloeden. "Je kunt er niet meer prettig wandelen en van de natuur genieten. De gemeente Breda lijkt vooralsnog weinig actie te ondernemen", denkt de bewoonster. "Ze kiezen ervoor het te gedogen omdat ze bang zijn dat het probleem zich naar elders verplaatst."

De gemeente legt in een verklaring uit dat de klachtgen bekend zijn, maar dat er wel degelijk wordt gecontroleerd. "De politie deelt boetes uit bij overtredingen", legt een woordvoerster van de gemeente uit. "Omdat de personen van de parkeerplaats van het tankstation aan de A27 komen, hebben we Rijkswaterstaat gevraagd de plek beter af te zetten en goed aan te geven dat het verboden gebied is." Daarnaast houdt de gemeente schoonmaakronden om zo veel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Volgens de woordvoerster is het echter moeilijk het probleem helemaal op te lossen. "We doen er alles aan, maar helemaal voorkomen is lastig."