Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)
Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)

NAC moet sneller huur stadion aflossen

Algemeen

STEENAKKER – De huurvordering en de huurachterstand van NAC zijn afgelopen tien maanden flink opgelopen. Dat meldt wethouder Alfred Arbouw donderdag in een brief aan de gemeenteraad. Hij verzoekt directeur Stefaan Eskes tot snellere betaling.

De wethouder zegt begrip te hebben voor de lastige financiële situatie waarin NAC verkeert, maar is niet tevreden over de wijze waarop de aflossing nu geschiedt. Het college vindt betaling per kwartaal achteraf ongewenst”, aldus Arbouw die een betaling per maand en vooraf als eis heeft gesteld.

De vordering bedraagt momenteel 645-duizend euro en daarvan is 260-duizend achterstallig. Volgens de gemeente, eigenaar van het stadion, heeft dat mede te maken met de onregelmatige uitbetaling van de ECV-gelden. Arbouw verwacht in de tweede helt van dit jaar de volgende betaling.

Van de uitzendrechten betaalt NAC normaliter de huur. Dat is zo afgesproken nadat bleek dat de voetbalclub in financieel zwaar weer verkeerde. Eerder liep de betaling van NAC aan de gemeente spaak doordat de Belastingdienst beslag legde op de ECV-gelden.